Schermafbeelding Om Verkleind

Tentoonstelling VROUWEN VAN NOORD geopend

Schermafbeelding Om Verkleind

 A B FDAF C F AD B F Verkleind

Maak  kennis met elf inspirerende vrouwen van vroeger en nu
De tentoonstelling VROUWEN VAN NOORD in Museum Amsterdam Noord (MAN) is op 12 november 2021 geopend door wethouder onderwijs, armoede en inburgering Marjolijn Moorman. (VIDEO)
In de geschiedenis van Noord is de belangrijke rol van vrouwen te lang onderbelicht gebleven. In de tentoonstelling wordt de schijnwerper gericht op elf inspirerende vrouwen uit heden en verleden. Ze zijn gekozen door vijf vrouwen die ieder 2 vrouwen nomineerden: een vrouw van nu en een uit het verleden. Doordat juf Jolanda en juf Astrid uit de serie KLASSEN werden genomineerd zijn het elf vrouwen geworden
Bezoekers van de tentoonstelling worden uitgenodigd om zelf ook een inspirerende vrouw aan te dragen voor het de Canon van Noord.
In haar toespraak nomineerde Marolijn Moorman documentaire maakster Sarah Sylbing die samen met Ester Gould de documentaires SCHULD en KLASSEN heeft gemaakt, waardoor water er in Noord nu speelt aan een breed publiek werd getoond.

De tentoonstelling vloeit voort uit de Canon van Noord (canonvannoord.nl), een collectief geschiedenisproject van het Historisch Centrum Amsterdam Noord (HCAN).  Vrijwilligers van MAN en HCAN hebben  nauw samengewerkt bij het voorbereiden en inrichten van de tentoonstelling.

Schermafbeelding Om VerkleindDe tentoonstelling is te bezoeken met inachtneming van de Corona maatregelen vanaf 13 november 2021.
Maandag dinsdag en woensdag gesloten.Donderdag tot en ment zondag open van 13-17 uur.
Zie www.museumamsterdamnoord.nl