DED B C ED B AE D EB C A Verkleind

Daan de Jongh en Tip de Bruin postuum erelid van De Volewijckers

 E B D D B A CC A E Verkleind

Op zondag 31 oktober werd het wegens Corona een jaar uitgestelde 100-jarig bestaan van De Volewijckers alsnog gevierd. Bij die gelegenheid werd postuum het erelidmaatschap uitgereikt aan Tip de Bruin en Daan de Jongh. Piet de Bruin nam het ereteken in ontvangst voor zijn vader die 75 jaar lid was van De Volewijckers, jarenlang ook bestuurslid en die de club  overal in woord en schrift presenteerde. Ook Ferry, Ineke en Lydia de Jongh waren aanwezig. Ferry nam het ereteken in ontvangst voor zijn vader Daan de Jongh, die  in de jaren ’30 en ’40  377 wedstrijden voor De Volewijckers speelde en deel uitmaakte van het elftal dat in 1944 kampioen van Nederland werd. Hij was later ook de succesvolle trainer die in  1962 met De Volewijckers naar de eredivisie promoveerde (“het wonder van Zuilen”) en zich daar in het eerste seizoen gemakkelijk handhaafde. Zijn dood, op slechts 41-jarige leeftijd, kwam veel te vroeg. Andries Jonker zei in zijn toespraak: “Heerenveen heeft Abe, PSV heeft Willy, Ajax heeft Johan en wij hebben Daan!”

Op de foto boven dit stuk: De kinderen van Tip de Bruin en Daan de Jongh poseren met de promotors van herleving van De Volewijckers en erevoorzitter Rob Schulp: van links naar rechts Andries Jonker, Piet de Bruin, Co Adriaans, Ineke, Lydia en Ferry de Jongh en Rob Schulp.
Op de foto hiernaast: De kinderen van Piet de Bruin en Daan de Jongh poseren met de leden van de Historiegroep van De Volewijckers. Van links naar rechts Rob Schulp, Piet de Bruin, Ferry Waalberg, Ferry, Ineke en Lydia de Jongh, achter hen Wim Duyff, Rolf Muller en Fred Los.