De Geschiedenis van de Buiksloterham

Er is een prachtig boek uitgegeven over de Geschiedenis van de Buiksloterham deel 3 Laanweg 267 pagina’s, beperkte uitgave van Margreet Visser .

Bij ons te verkrijgen en in te zien voor €19,50.
De inhoud
DE LAANWEG VERANDERT: een ‘villawijk’, industrie en winkels in het polderland TWEE KUNSTENAARS: Nescio en Rotgans PLANNEN, UITBREIDINGEN EN VERBETERINGEN VOLEWIJCK, WILLEMSLUIZEN EN TOLHUIS: terugblik op het roemrijke verleden van het Tolhuis en de Tolhuistuin DE ENTOS (1913): een tentoonstelling en een Lunapark in de achtertuin van de Laanweg DE ELTA (1919): een tentoonstelling met een groot vliegveld boven de Middenweg SLOOP EN NIEUWBOUW

Deel 1 en 2 (ook 19,50) zijn in bestelling en ook bij ons in te zien.

de-geschiedenis-van-de-buiksloterham-1-2-3

“Ik (Margreet Visser) heb geprobeerd de vroege geschiedenis van de Buiksloterhampolder te achterhalen en aan de hand van kaarten, documenten, tekeningen en foto’s na te vertellen. Ik kon daarbij ook gebruik maken van herinneringen van mensen die nog een stukje van die geschiedenis zelf hebben meegemaakt.
Tastbare herinneringen aan de oorspronkelijke Buiksloterhampolder zijn in het stedelijke landschap van nu nog wel hier en daar aanwezig, maar voor de bewoners en bezoekers moeilijk herkenbaar. De oorspronkelijke bebouwing uit de negentiende en het begin van de twintigste eeuw is geheel verdwenen en bij de planning en de naamgeving van de nieuwe bebouwing is men bijna geheel vergeten herinneringen op te nemen aan de polder zoals die in de negentiende en het begin van de twintigste eeuw ontstond. Ook herinneringen aan de pioniers die de droogmaking realiseerden en de polder ontgonnen lijken te zijn vergeten. Alleen de straatnaam Laanweg herinnert nog aan de lange weg waarlangs de eerste boerderijen en arbeiderswoningen stonden en waarlangs midden in de polder door ondernemende Amsterdammers een modern stukje straat werd gebouwd. Het was de eerste straat met elektrische verlichting in de huizen en langs de weg.”

Ik publiceer de Geschiedenis van de Buiksloterham tot 1921
in drie delen die ook los van elkaar te lezen zijn:

Waterland, Buiksloot en de Volewijck, 268 pagina’s,

De Buiksloterham ingepolderd. 222 pagina’s,

Wonen, werken en vermaak rond de Laanweg, 267 pagina’s,

De Geschiedenis van de Buiksloterham deel 3 Laanweg
Margreet Visser
Geïllustreerd, 267 blz.
Verschenen: 2016
Prijs : € 19,50
[wp_cart_button name=”
De Geschiedenis van de Buiksloterham deel 3″ price=”19.50″]

Speciale prijs serie 3 delen = € 50,- mail ons even

[show_wp_shopping_cart]