AD DEB EA D C F Verkleind

Neushoorn, verhalenhuis en 100 posters in Boven ’t Y

Schermafbeelding Om

Van 13 mei tot en met 18 juni kun je ons verhalenhuis bezoeken in een winkel in winkelcentrum Boven ’t Y. Op woensdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. In de ‘straat’ tussen BCC en Specsavers (link naar filmpje).

Geschiedenis in 100 posters
We presenteren daar  50 kleine en grotere verhalen uit de geschiedenis van Noord die op 100 posters overal in het winkelcentrum te zien zijn. Op die manier hopen we de geschiedenis van de Buikslotermeer en van Noord dichterbij de bewoners van Noord te brengen. Voor elk verhaal zijn er twee posters. De ene poster die je al van ver kunt lezen, geeft een hint van het verhaal: een korte titel en een eenvoudige tekening. De tweede poster vertelt het verhaal in het kort.

Schermafbeelding Om

Tentoonstelling
We hebben de tentoonstelling gemaakt op verzoek van de winkeliersvereniging Boven ’t Y. De posters komen te hangen achter verschillende winkelruiten, in het stadsdeelkantoor en achter de ruiten van de Modestraat.

Verhalenhuis
In de gang tussen BCC en Specsavers hebben we 5 weken de beschikking over een winkel gekregen. Daar organiseren we een verhalenhuis. Je kunt daar alle posters bekijken en lezen of  ons vragen daarover iets meer te vertellen.
Er is een kleine tentoonstelling van drie panorama’s van kunstenares Sigrid van Essel. Die vertellen een stuk van de geschiedenis van Noord op een geheel eigen wijze. We hebben er ook alle fotoboeken waarin je de verschillende buurten van Noord op een ander manier kunt bekijken. En we helpen je graag bij het vinden van oplossingen voor de vragen die je hebt over de geschiedenis van je huis, je buurt en je familie.

Schermafbeelding Om

Wat is jouw verhaal?
We vertellen niet alleen verhalen. We verzamelen ook verhalen van vroeger en nu. Welk verhaal heb jij te vertellen over het huis en de buurt waar je woont? Wat maakt dat je je in Noord wel of juist niet thuis voelt? Wat weet jij over Noord wat je graag met anderen wil delen?

Openingstijden en contact
Je kan het verhalenhuis bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 1200-1700 uur en volgens afspraak ook op andere tijden. Vooral als je veel vragen hebt of een langer verhaal wil vertellen is het beter daarvoor een afspraak te maken. Maar je kan altijd binnenlopen.

Link naar de posters volg na de opening op 13 mei 2023