In de ban van Buiksloot

In de ban van Buiksloot uitverkocht

cover BuikslootAchter de façade van rust in Buiksloot gaat een heftig verleden schuil. ’t Zacht klotsende water van het kanaal, de parken en voordijkse stroken, de gevarieerde bebouwing op de slingerende dijk met erachter krijtmolen d’Admiraal en die prachtige kerk: de rustieke schoonheid van Buiksloot doet de drukte van het nabije Amsterdam vergeten.
In een haat-liefde verhouding voerde het dorp zowel lucratieve handel als een verbeten strijd met de stad Amsterdam. Buiksloot is sinds 1275 een centraal gelegen kruispunt van dijken en vaarten, en dus ook van belangen. Met mooie illustraties, oude foto’s en boeiende persoonlijke verhalen brengt ‘In de ban van Buiksloot’ die geschiedenis tot leven. Wat te zeggen van een beroemde hagepreker, van toneelspelers en operazangers die in Buiksloot het vrije woord hadden. Lees over West-Friese koppigheid, het ontduiken van stadse belasting, de bedrijvigheid rond de draaibrug en over falende IJ-oeververbindingen. Leef mee met het verdriet in Buiksloot als zeer velen moeten verhuizen vanwege Amsterdamse plannen. Deel mee in de glorie van de Mosveld Baby’s en de successen van De Wilde Varkens. Hoor de fluit van de stoomtram en de tingel van de blauwe ‘Budapester’ die door Buiksloot spoorden.

‘In de ban van Buiksloot’ biedt een schat aan herinneringen voor wie er gewoond heeft. Nieuwkomers vallen van de ene in de andere verbazing, die melancholisch gekleurd wordt. De Buikslootse geschiedenis is absoluut een inspiratiebron.

De aanvulling van de bewonerslijst 2015 Hfdst.15 kunt u hier downloaden Bewonerslijst aanvulling 2015

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *